Figuranten

In de LARP-wereld wordt doorgaans de term "NPC" (Non Playing Character) gebruikt om figuranten aan te duiden.

Een figurant helpt de organisatie het spel vorm te geven. Eigenlijk alles wat een speler tegenkomt wordt gedaan door figuranten. Zij zijn diegene die de politieke toestand uitbeelden, de burgers die de basecamp in komen rennen vragend om hulp, de handelaren waarmee kan worden onderhandeld, het tuig dat aanvalt en rollen vervullen rondom de geheimen in de omgeving die kunnen worden ontrafeld door puzzels en dergelijke. Erg belangrijk dus. Je helpt het verhaal te vertellen en tot leven te brengen!

Het is overigens ook de goedkoopste vorm van larp: het kostuum en het eventuele wapen worden verstrekt door de organisatie. Je hebt daarentegen niet een zelf geschreven rol die je ontwikkelt zoals een speler dat doet, maar dat is ook niet erg aangezien je een veelvoud aan rollen mag spelen.

Figuranten bij A.R.E.N.

Je komt aan op het evenement. Je hebt slaapspullen, tent, en mogelijke extra larpspullen meegenomen voor een weekend LARP! Je krijg telkens van te voren te horen wat er gaat gebeuren en wat jij daaraan moet bijdragen met je rol. Je speelt in een weekend meerdere rollen en krijgt daar van de organisatie het kostuum voor om vervolgens in het spel met een voorgeschreven doel aan de slag te gaan.