Spelers

Je komt aan op het evenement. je karakter is bedacht, kostuum en slaapspullen (en mogelijk tent) zijn meegenomen voor een weekend LARP!

Na de check in, zullen de spelleiding een intropraatje houden en daarna ga je 'tijd in': het spel begint. Op het weekend heeft de organisatie bedacht wat je tijdens het weekend allemaal op je pad kan aantreffen (het plot). Aan jou en de andere spelers de uitdaging om daarmee aan de slag te gaan.

Er gebeurt van alles wat plot wordt genoemd: de politieke toestand, burgers die het dorp in komen rennen vragend om hulp, handelaren waarmee kan worden onderhandeld, tuig dat aanvalt en geheimen in de omgeving die kunnen worden ontrafeld door puzzels en dergelijke. Er is vaak op een vaste plek (Basecamp, Laboratorium, etc) met een bos erom heen waar dit allemaal gebeurt.

Vanaf daar is het moeilijk te zeggen wat je als speler dient te doen, want dat is het LARP; je hebt zelf in handen wat je gaat doen. Ben je aanwezig bij ieder gevecht? Dat bepaal je zelf. Zit je liever in de bar te praten over de politieke toestand of in het bos om grondstoffen te verzamelen? Dat bepaal je zelf. Het gaat er vooral om dat je dat doet wat je leuk vindt om uit te spelen. Neem het initiatief en je zal een hoop beleven op een weekend A.R.E.N. De eerste keer is altijd overweldigend en het spelletje laat zich leren door het te spelen. Gewoon doen! Speel, beleef en ontwikkel jezelf!