Skills

Skills

Download de skills hier

Er zijn verschillende soorten en type skills, het systeem is redelijk simpel maar het vergt wat uitleg voordat je het volledig begrijpt, dus lees deze pagina goed door voordat je aan het kiezen van skills begint! Er zijn een aantal termen die gebruikt gaan worden in de volgende paragrafen, deze kunnen wat verwarrend zijn, daarom staat hieronder een korte legenda.

Legenda skills

skill slot: dit is een figuurlijke lege ruimte die een speler kan opvullen met een skill.

skill sleutel: tijdens een event ontvang je OC fysieke houders met je skill erin, deze hang je aan je fysieke sleutelbos zodat de SL en de IC spelwereld kan zien welke skills jij bezit. (je mag hem natuurlijk verstoppen het hoeft niet openbaar te zijn). Dat noemen we een skill sleutel.

categorie: Alle skills hebben hun eigen kleur corresponderend met het type, zo zijn medic skills rood, ambacht skills blauw, etc. een categorie betekent dat ze dezelfde kleur hebben. Zoals bijvoorbeeld de medic categorie. het idee van de categorieën is dat iedereen met elk beroep ervan kan kiezen.

skill tree/web: dit zijn alle skills die het evenement bezit, netjes weergegeven in een tabel op de website.

Beroepsgebonden skills

Als speler mag je een beroep kiezen. Gebaseerd op dit beroep krijg je één skill die gebonden is aan dit beroep. De uitzondering hierop is de Mercenary, waarbij je een extra skill mag uitzoeken uit de standaard skills.

Standaard skills

Deze skills mag je altijd pakken, mits je voldoet aan de voorwaarden van deze skill(s). Hoe voldoe je aan de voorwaarden? Dit staat in de uitgebreide skillijst!

Gratis Skills

Als je een nieuw karakter begint krijg je de volgende skills gratis:

  • Kaartlezen
  • Zwemmen
  • Wapengebruik: Dolk
  • Wapengebruik: Handpistool
  • Wapengebruik: Werpwapen

Alle talen die je OC kan, spreek je ook IC. Talen die je karakter van afkomst heeft (en je OC niet spreekt maar in je background staan) zijn ook gratis.

Hiervan krijgt de speler geen skill sleutel omdat ieder ander individu in de wereld toegang heeft tot deze skills, het is een gegeven.

Doorgroeien naar hogere niveaus

Voordat een speler naar hogere niveau skills van een categorie kan gaan moet hij minstens 3 skills van een lagere niveau binnen dezelfde categorie bezitten per niveau dat hij omhoog wil in totaal.

Om van niveau 1 naar 2 te gaan zijn dus 3 niveau 1 skills nodig, maar van niveau 2 naar 3 kan zowel niveau 1 als 2 bevatten, zolang het er maar 6 zijn in totaal en zo voorts.

Skills kunnen geleerd worden door 1.5 uur te besteden aan werkzaamheden binnen een bepaalde categorie. Als een speler 1.5 uur heeft besteed aan het “leren” van die categorie krijgt* hij een skill slot in de kleur van die categorie en mag de speler een skill kiezen uit de categorie die correspondeert met die kleur. Elk beroep heeft zijn eigen kleur, de beroeps gebonden skills tellen mee als skill binnen de categorie van die kleur maar kunnen niet aangeleerd worden. *Als een speler een categorie gaat leren en geleerd heeft, moet hij naar de SL toekomen om te melden dat hij/zij gaat beginnen met leren of om de bijbehorende sleutel op te halen.

voorbeeld 1. Een medic kiest bij het creëren van zijn karakter voor 2 skills uit de categorie “medic - rood”. Nu heeft hij 3 skills van de “medic - rood” categorie, aangezien de gebonden skill ook mee telt. Bij het aanleren van een nieuw slot met de categorie “medic - rood” mag hij een skill van “medic - rood” niveau 2 kiezen.

voorbeeld 2. Een Hunter kiest bij het creëren van zijn karakter voor 1 skill van de categorie “Bottelier - groen” en 1 skill van de categorie “Ambacht - blauw”. Om naar niveau 2 skills te mogen van Bottelier/Ambacht/Hunter heeft hij nog 2 skills nodig van Bottelier/Ambacht/Hunter.

Hoe leer je een nieuwe skill/ hoe verkrijg ik een nieuw slot? 
Iemand die een skill wil leren moet minstens 1.5 uur besteden aan werkzaamheden binnen de categorie waarvan hij of zij een skill wil leren. Dit kan op meerdere manieren bereikt worden. Een manier is het leren via een karakter met de tutoring skill. Dit reduceert de leertijd (Zie Tutoren), de andere manier is om het jezelf aan te leren. Dit kost 1.5 uur per skill.