Groeperingen

Basecamp bewoners

De Basecamp bewoners bestaat uit een grote groep mensen die een maatschappij willen opbouwen. Ze worden door alle groepen belaagd en worden vaak gezien als een makkelijk doelwit door hun vaste verblijfplaats: de basecamp. Deze basecamp's zijn een soort kleine dorpjes in het verwoeste landschap. Aangezien de basecamp bewoners niet een eenzijdige groep zijn, zijn ze niet ergens aan te herkennen.

Muurmakers

De Muurmakers is een groep mensen met diverse eigenschappen die zich inzetten tegen oorlog. Dit doen ze door legers te saboteren, grote groeperingen te scheiden van elkaar, groepen die tegen oorlog zijn te helpen, handel te promoten, etc. Ze zijn geen geheime groep en leden zijn ter herkennen aan een tatoo: een M met een extra boog in het midden.

Rogueworst

Een aantal OPFOR-officieren(voor OPFOR zie S.I.D. uitleg) waren het niet eens met OPFOR's methodes, en besloot zich tegen de organisatie te keren. Deze splinter cell staat bekend als Rogueworst. Na een zwaar verlies te hebben geleden in Rusland, zijn de overgebleven leden van Rogueworst gevlucht naar West-Europa. Daar zijn ze begonnen met het rekruteren van nieuwe leden. Rogueworst leden kunnen worden herkend aan hun embleem, zie zij als patch op hun kleding dragen (twee gekruiste kalasjnikovs met een rookworst op de achtergrond).

S.I.D. (NPC-groep)*

De S.I.D. is een groepering die alles doet voor wereldoverheersing. Aan leiding van de S.I.D. staat Ze Captain! Hij leidt de S.I.D. als een alleenheerser en zorgt goed voor zichzelf en de mensen om hem heen. De S.I.D. trekt vernietigend door de stukken waar ze niet heersen en geven je de keuze bij de S.I.D. aan te sluiten of dood te gaan. Ze staan bekend om hun harde hand en rare volgelingen. De lagere rangen zijn te herkennen aan hun gasmaskers, de hogere rangen aan hun uniformen.

Naast de lage rangen is de SID verdeeld over de verschillende beroepen. Hun elite troepen zijn de S5 - De Schmerzhaft zijn enorm goed getraind en bewapend, dit maakt de S.I.D een enorm gevaarlijke organisatie die je niet moet onderschatten!

De SID wordt in het oosten van Europa en Rusland OPFOR genoemd en wordt daar soms gedragen door lokale bewoners.

Zonnesekte (NPC-groep)*

De Zonnesekte is een groepering die de wereld wil vernietigen. Zij zien de zonnevlam als het begin van het eind, als een teken van hun god Zorn. De zonnesekte staat onder leiding van Karim die met harde hand regeert, dit om vast te houden aan hun idealen. Ze moorden graag mensen uit en doen er alles aan om nog bestaande technologie te slopen. Te herkennen aan hun rode kledingstukken. De zonnesekte kom je veel tegen in beboste gebieden waar ze vanuit de bossen mensen aanvallen.

Raider (NPC-groep)*

De Raiders zijn een ander groot gevaar, ze bestaan uit rovende bendes die vooral in de nacht opereren. Ze zijn goed getraind, zwaarbewapend en vaak in het zwart. Hun manier om te overleven is door eten en andere middelen van andere mensen te roven en gaan hiervoor niks uit de weg.

Rioters (NPC-groep)*

De Rioters zijn een bij elkaar geraapt zooitje dat volledig willekeurig is. Ze vallen willekeurige mensen aan en zijn meestal niet de slimste personen. Ze zijn eigenlijk alleen maar te herkennen aan hun rare gedrag.

Veel rioters zijn doorgedraaid door drugs. Er zijn verschillende druglords die deze drugs verkopen en die schuwen geen geweld om elkaar en andere mensen te verdrijven uit hun omgeving.

Mutanten en de mutantendokter (NPC-groep)*

De Mutanten staan vaak onder leiding van de mutantenprofessor. De mutanten vallen iedereen die niet van hun land af wil gaan aan, en doen dit vaak in groepjes. Ze zijn te herkennen aan hun dierlijke eigenschappen en misvormde lichamen. De volgende mutanten kom je vaak tegen:

  • Bartok - Vleermuisachtige mutant, kom deze niet alleen in het donker tegen.
  • Bunny - Konijnachtige mutant.
  • Cerberus - Hondachtige mutant, ruikt je op grote afstand.
  • Gato - Katachtige mutant, vergis je niet in zijn 9 levens.
  • Gorgon - Een onverslaanbare tank in de vorm van een stuk vlees, eet zelfs door muren heen!
  • Kong - Aapachtige mutant, Krachtpatser.
  • Snapper - Zwaar bepanserde mutant.
  • Spinder - Vlinderachtige, kijk uit voor zijn vleugels!

Geallieerden (NPC-groep)*

De Geallieerden brengen over democratie waar zij vinden dat, dat nodig is. Of jij het hiermee eens bent dat maakt ze niet veel uit. Onder hun leider Tom Cruise zullen zij de hele wereld voorzien van democratie!

 

* = Je kan niet beginnen in een NPC-groep. Wel kan je afstammen van een dergelijke groep, overleg dit eerst met de SL. Uitzondering hierop zijn mutanten die niet meer bij de mutantendokter horen!