Voedselsysteem

Eten en drinken heeft iedereen nodig om te kunnen overleven. Vooral in een post apocalyptische wereld zijn eten en schoon drinkwater moeilijk te vinden; Daarom voegen wij dit nieuwe element toe aan het IC spel, en daarom is alleen OC eten en drinken niet meer genoeg. Je hebt in totaal 2 voedselpunten en 1 waterpunt nodig per dag om te overleven, deze punten kunnen op 3 verschillende tijdstippen per dag worden ingeleverd.

Voedsel en drinkwater verzamelen
Er zijn verschillende skills waarmee je ic aan eten en drinken kan komen door het bijvoorbeeld: te verbouwen, te jagen, te vissen, te zuiveren, te vinden en te kopen. Als je eropuit gaat om eten te verzamelen o.i.d. dan meld je dit bij de SL. Als je vervolgens klaar bent met het verzamelen dan meld je, je opnieuw bij de SL en die voorziet jou dan van kaartjes met voedsel”waardes” erop (of waterpunten natuurlijk). Deze punten kunnen variëren van 0 t/m 10, elk punt staat voor 1 maaltijd. Voor verdere info zie de skills van de Bottelier en Hunter.

Voedsel bereiden
Niet al het eten dat ic wordt verkregen is direct eetbaar, zo is het niet verstandig om rauw vlees of vis te gaan eten. Daarom moet bepaald voedsel eerst bereid worden doormiddel van de skill “koken”. Voor al het koken en bereiden van voedsel geldt: er is 1 punt schoon drinkwater nodig, 1 voedsel item ongekookt en open vuur. 1 = 1 dus als je 1 punt kookt zonder skill upgrades dan krijg je gewoon 1 punt terug maar dan eetbaar. Koken duurt per item 15 minuten. Voor verdere info zie de skills van de Bottelier en Hunter.

Punten inleveren
Als al het eten dat verzameld is eetbaar is gemaakt of dat al was dan kunnen de punten worden ingeleverd bij de SL. Inleveren moet op 3 verschillende punten per dag namelijk: 10 uur ‘s ochtends, 2 uur ‘s middags en 6 uur ‘s avonds. Elke tijd staat voor 1 maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten) en er moet dan per persoon 1 punt ingeleverd worden van: of eten of drinken. Je kan geen punten vooruit betalen, dus je kan niet bij het ontbijt zeggen “hier is alvast mijn lunch punt” je kan echt alleen tijdens de inlevertijden voor dat moment inleveren. Wat wel is toegestaan is dat je punten inlevert voor iemand anders, de eis is echter wel dat de desbetreffende persoon ook aanwezig is bij het inleveren. De SL houdt bij wie wat wanneer heeft ingeleverd.

Inlevermoment gemist
Het kan zijn dat je een inlevermoment mist, maar dat zal niet zonder gevolgen blijven. Als je een “eet”/inlevermoment mist dan krijgt jou karakter ic flink honger, dit resulteert in een permanente -1HP. Deze -1HP kan worden weggehaald door je achterstallige voedselpunten in te halen, dus bij een volgend eet moment moet jij 2 punten inleveren in plaats van 1. Let op: je kan dus niet de -1HP terug “healen” met behulp van een medic. Als je meer dan 1 “eet”/inlevermoment mist dan krijg je per gemist moment een permanente -1HP . Dus als jij 3 momenten mist heb je -3HP permanent en dus rond de 2HP over. Dit alles kan worden opgelost door gewoon het missend aantal voedselpunten bij te werken. Zorg er dus voor dat je geen moment mist! De SL noteert alles en houd alles bij.

De SL heeft ALTIJD gelijk.