Over Aren

AREN is in 2012 opgericht, de organisatie vond destijds dat er weinig LARP evenementen in Nederland waren met als thema: Post-Apocalyptisch.
Na anderhalf jaar alles plannen en uitschrijven hebben wij op 23-08-2013 ons eerste event gehouden. PostApoBob#1 - The future is bulletproof. Toen der tijd was onze groep net aan 25 man sterk, spelers en npc’s samengerekend. Nu worden onze evenementen bezocht door ongeveer het dubbele, en blijven we elk jaar groeien.

Een hoop is veranderd sinds 2013, we hebben afscheid genomen van een SL maar ook 2 nieuwe SL mogen verwelkomen in het team. Wie al sinds het begin bij ons is kan beamen dat ook de toon van onze events steeds meer is veranderd. We zijn over de loop der jaren steeds meer serieuze en volwassen thema’s gaan verkennen. We hebben een beetje een aparte naam voor ons event, maar laat je hierdoor niet afschrikken. We nemen onze evenementen heel serieus en proberen spel op maat te verzorgen. Persoonlijk plot staat (voor hen die dat willen) hoog op onze agenda en proberen voor iedereen iets te laten terugkomen dat ze herkennen, hoe klein ook.

Voor ons is het belangrijk dat we als organisatie bereikbaar zijn, en moedigen iedereen die vragen heeft aan om ons toch vooral een berichtje te sturen. Daarnaast vinden we het natuurlijk ook leuk om jullie persoonlijk te leren kennen. Via onze social media kanalen op zowel Facebook als Discord nodigen we mensen uit om zich te introduceren en om onderling discussies te voeren om zo elkaar en de organisatie te leren kennen.

Huisregels

Afval
Er zijn natuurlijk prullenbakken aanwezig waar ieder ook afval in weg dient te gooien, en we gaan er vanuit dat iedereen netjes achter zichzelf opruimt. Echter zien we het veel gebeuren dat mensen snacks van thuis meebrengen. Dit is natuurlijk toegestaan, maar we willen wel vragen of men de afval hiervan zelf verwerkt. Afvalverwerking kost nu eenmaal geld, en we stoppen liever extra geld in de larp zelf dan in de afvalverwerking. Bij voorbaat dank hiervoor. 

Alcohol en Drugs
Tijdens een evenement schenkt AREN LARP geen alcoholische dranken, we staan het toe dat men eigen drank mee brengt. Echter staan wij geen drank toe in grote hoeveelheden of met een alcoholpercentage hoger dan %15. Daarnaast is het verplicht om tijdens je incheck aan te geven dat je alcohol bij je hebt en hoeveel. 

We vertrouwen iedereen erop dat er wordt genoten maar natuurlijk met mate!
Wanneer er alcohol is geconsumeerd staan wij deelname aan de butsen ook niet meer toe. 

Ongepast gebruik van alcohol kan resulteren in ontzegging van een evenement.
Zorg ervoor dat je jezelf altijd kan legitimeren.

Drugs, hard of soft, zijn niet toegestaan tijdens een evenement!
Het overtreden van bovengenoemde regels zal resulteren in ontzegging van het evenement.

EHBO

Tijdens een AREN LARP evenement is er altijd een EHBO’er aanwezig.

Tijdens de introductie van de larp op vrijdagavond zal altijd duidelijk worden aangegeven wie de EHBO’ers zijn.
Geef een EHBO’er tijdens een ongeval altijd de ruimte en stel deze geen vragen over de situatie. Met vragen kan je terecht bij de SL van het evenement indien dit gepast is.
Een EHBO’er heeft tijdens een ongeval altijd het laatste woord, en wanneer deze om hulp vraagt dient deze te worden gegeven.
We gaan niet uit van ongevallen maar willen wel adequaat kunnen reageren mocht dit toch voorkomen. We vragen alvast iedereen om hun geduld en begrip mocht deze situatie voorkomen. 

Parkeren

Bij aankomst op een evenement van AREN LARP dient de automobilist zich altijd te melden bij een SL voordat deze verder het terrein op rijd. We zijn druk bezig met de opbouw van een evenement en er lopen een hoop deelnemers rond. Voor ieder zijn eigen veiligheid is het daarom dus niet toegestaan direct het terrein op te rijden. 

De SL zal vervolgens de gepaste parkeerplaatsen aanwijzen waar de auto het weekend zal moeten blijven staan. Laden en lossen is toegestaan op de aangegeven plaats, maar de auto dient na het lossen direct te worden geparkeerd op de aangewezen plek. 

Open vuur en Roken

Tijdens een evenement hebben wij op ons terrein een vuurplaats waar men vrij vuur mag stoken. Vuur stoken buiten de vuurplaats is niet toegestaan! Zorg er altijd voor dat het vuur niet onbeheerd wordt achtergelaten, en dat deze gedoofd is voordat men vertrekt. 

We zouden willen vragen of men het vuur in eerste instantie probeert te doven met zand.

Roken is toegestaan tijdens een event maar echter alleen bij de vuurplaats!
Roken in en om het gebouw is verboden. 

(Persoonlijke) Problemen

Er kunnen altijd (nare) situaties ontstaan tijdens een event waar men problemen van kunnen ervaren. Dit kan iets zijn op het event zelf maar ook vanuit thuis. Wanneer dit gebeurd willen we iedereen vragen zich bij een SL of vertrouwenspersoon te melden. Een melding kan altijd anoniem indien iemand dit wenst. Vergeet dit dan ook niet aan te geven. We willen graag dat iedereen een leuk weekend heeft en willen dit ook graag samen bereiken. 

Momenteel is ons team 5 man sterk, waarvan 4 SL en 1 Hoofd-NPC die samen achter de schermen er alles aan doen om jou een onvergetelijk weekend te verzorgen vol spanning, maar toch ook een klein beetje humor. Hieronder stellen we ons even persoonlijk aan je voor

Wie zijn de SL van AREN?

Amber Post

Het organiseren van evenementen is een grote passie van me. Ik studeer dan ook Leisure management en wil er mijn carrière in maken.

In 2012 richtte ik met Erik en Jaco samen AREN LARP op, en al snel nam ik zelf het voortouw in de projectmanagement en administratie. Als je ons een email stuurt is de kans groot dat ik die beantwoord.

Tijdens onze evenementen ben ik de vliegende keep, ik weet overal een beetje van en zorg ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt en dat zaken vlotjes kunnen verlopen. Voel je altijd vrij mij vragen te stellen over vanalles, domme vragen bestaan niet, enkel domme reacties op vragen! en die zal je van mij niet krijgen.

Ik vind het zo mooi aan AREN LARP dat we echt een community aan het opbouwen zijn met vriendschappen voor het leven, en dat wil ik graag doorzetten voor in de toekomst.

Mark van Abeelen

Ik ben Mark, amateur historicus, reenactor en de verantwoordelijke van de leukste groep binnen AREN-LARP: De NPC's/Figuranten.

Ik heb verschillende jaren gewerkt in het opleiden van jong volwassenen, als logistieke planner, en op dit moment in de beveiliging als Explosie expert.

Ik zet mezelf in voor een gezellig event voor niet alleen de spelers, maar ook onze fantastische NPC's.

(Note van andere SL, begin niet over geschiedenis met deze man, dan ben je uren bezig....)

Robert Donner

Mijn sterke eigenschappen zijn mijn oog voor detail en het goed uit willen horen van alle partijen als er een dispuut ontstaat. Ik ben voornamelijk bezig met de regelsystemen en de technische details die komen kijken bij bepaalde encounters. Ik ben het vraagbaken als het komt op regeltechnische vragen en crafting gerelateerde zaken.

Ik zie AREN graag verder ontwikkelen in de volwassenheid die het de laatste paar jaar steeds meer laat zien.