Karakter creatie

Alle karakters bij PostApoBob starten met het zelfde idee.

Je bent iemand die wil helpen aan het beteren van de wereld en zoekt naar een groep waar je dit mee kan gaan bereiken.

Wat dan verder je achtergrond verhaal wordt, is aan jezelf, de enige eis is dat het binnen de setting past.
Ieder karakter heeft standaard 3 hitpoints op het torso en 2 hitpoints per ledemaat. Hiernaast heeft de speler standaard kracht 2Daarna is het tijd om skills te gaan kiezen. Elke deelnemer die een nieuw karakter speelt krijgt uiteindelijk hetzelfde aantal skills om mee te starten, in dit geval is dat 4 in totaal.

Deze skills kiest de deelnemer zelf uit de lijst met skills. Hoeveel skills je mag kiezen hangt af van je beroep. Veel beroepen komen met 1 skill inclusief, dit houd in dat een deelnemer nu nog maar 3 kan kiezen uit de lijst. Enkel het beroep ‘mercenary’ komt volledig blanco, en dus mag de deelnemer hier 4 skills kiezen uit de lijst.

De spelregels voor het kiezen van de skills en de skills zelf staan allemaal beschreven op de pagina: skills.

Na het schrijven van een background en het kiezen van de bijpassende skills is het tijd om de uitrusting te ‘kopen’. Ieder nieuw karakter krijgt in totaal 10 punten die vrij besteed mogen worden aan uitrusting. In de tabel hieronder is te vinden welke items kunnen worden gekozen en wat de besteding kosten hiervoor zijn.

Let op: alle items die een deelnemer kiest moeten zelf worden meegebracht, met uitzondering van: kogels (incl. sniper), bottlecaps, kruiden, grondstoffen, units, water, voedsel en (ic) batterijen. Wij leveren enkel reguliere darts, wij leveren geen: Vortex schijfjes, Rival balletjes of Mega darts. Indien je een wapen gebruikt die een van de drie bovenstaande gebruikt, dien je zelf voor je ammunitie te zorgen.

UITRUSTING TABEL

Bottlecaps 10x 1 Leer pantser (per lichaamsdeel) 1
Kogels 10x 1 Metaal pantser (per lichaamsdeel) 2
Vuurwapens (non, semi, 2e handgun*1) *2 1 Kevlar pantser (per lichaamsdeel) 3
Slagwapens (gemiddeld, lang, 2e kort slagwapen*) 1 Healing Units 5x 1
Exotische wapens (blaaspijp, slingshot.) 1 Random kruiden 7x 1
Belegerings wapens (stormram, katapult en ballista) 4 Random grondstoffen 7x 1
Explosieven (landmijnen, granaten) 2 Gasmasker 1
Vol automatische vuurwapens 2 Helm 2
Exotische explosieve wapens (gasgranaten, flashbang, etc.) 2 Schild klein (diameter: tot 50 cm) 1
Boog 1 Schild gemiddeld (diameter: tot 100 cm) 2
Pijlen 5x 1 Schild groot (diameter: vanaf 100 cm) 3
Zwaar geschut wapens(minigun, kanon, raketwerper, mortier, houwitser, vlammenwerper, bazooka en granaatwerper) 5 Voedsel  (waarde: 2 voedingspunten) 1
Magazijnen, clips etc. 1 Schoon drinkwater  (waarde: 2 liter) 1
Sniper kogels 5x 1 2e werpwapen 1
zaklamp (zonder batterijen) 1 Batterij 1
Apparatuur (zonder batterijen) (fotocamera, muziekradio, etc.) 2 Zendapparatuur (Walkie talkie (1 stk.), etc.)(zonder batterijen) 3

*1Je eerste handgun/dolk/werpwapen in gratis, vanaf 2 kosten ze punten

*2 Je wapen is zonder clip, deze moet apart aangekocht worden als  je deze nodig hebt voor je wapen.

*3 alles is per item, tenzij anders aangegeven

Wanneer je alles hebt gekozen en tevreden bent over je karakter is het tijd om deze op te sturen naar de SL. Dit kan samen met je inschrijving maar mag ook los (voor als je iets meer tijd nodig hebt). Stuur het dan gewoon naar dezelfde e-mail adres als waar je bevestiging van inschrijving vandaan kwam. Zorg ervoor dat je altijd je skills en je uitrusting vermeld bij je background.

Alle backgrounds moeten goedgekeurd worden voor je ermee ic kan, als je geen bericht van de SL ontvangt mag je ervan uit gaan dat hij goedgekeurd is. Mocht je background toch niet overeenkomen met de setting dan zal de SL je een berichtje sturen via e-mail met voorstellen erin voor aanpassing.

Deadlines voor het inleveren van je karakter is tot uiterlijk 1 maand voor het evenement waarop je het karakter wil spelen. Mogelijke verzoeken tot aanpassingen worden hierin niet meegerekend. Houd er wel rekening mee dat je niet kan starten met spelen totdat de SL je background heeft ontvangen en goedgekeurd.

Terugkerende deelnemers
Deelnemers die langer spelen bij AREN willen we graag belonen voor hun eerdere deelnames.
Als iemand 3 events aanwezig is geweest bij AREN krijgt deze +1 leermoment IC voor het eerste evenement dat deze persoon een nieuw karakter speelt. Dit houdt in dat je op het eerste evenement dat je je nieuwe karakter speelt je dus twee skills kan leren in plaats van één (Belangrijk: dit is niet hetzelfde als skills installeren!)

Back-up karakters
Het kan zijn dat je karakter sterft IC, dit karakter is dan niet meer speelbaar en moet je opnieuw beginnen. Zorg er dus voor dat je altijd een back-up karakter klaar hebt liggen en mee brengt. het zou zonde zijn als je niet snel door kan met het spel omdat je eerst nog een back-up moet gaan verzinnen. Een back-up karakter is in principe gewoon een heel nieuw karakter, kies voor je back-up dan dus ook altijd nieuwe skills en uitrusting. Daarnaast is het belangrijk dat je een andere outfit mee brengt voor je back-up karakter. Het is namelijk niet mogelijk om een volledig gelijke outfit te dragen voor verschillende karakters.