Verhaal van Postapobob

Het Ontstaan van de ramp 2013

In 2013 ging het goed met Nederland, er was geen oorlog en de economie was weer stabiel. Maar midden 2013 ging het mis, een zonnevlam raakte de aarde. Wereldwijd raakte de meeste elektronische apparatuur onbruikbaar. De zonnevlam had het effect van een EMP, en alle elektronica die niet beschermd was hield ermee op. Dit betekende dat in een klap de aarde zo goed als zonder technologie kwam te zitten, en mensen raakte in paniek.

Het kleine beetje technologie dat nog werkte werd gebruikt om de wereldleiders bij elkaar te krijgen voor een spoedberaad van de VN. De VN probeerde er alles aan te doen om de mensheid te ondersteunen en naar een oplossing te zoeken, maar de gemoederen

Liepen hoog op. Amerika had genoeg van het gestuntel van de andere naties en begon hen de blaam te geven van de situatie. Ze zouden niet de juiste kennis hebben en toonde niet genoeg initiatief. Dit viel verkeerd bij Rusland en oude wonden werden opgehaald.
Eind 2013 stapte Rusland uit de VN en verklaarde de oorlog aan Amerika en zijn supporters.
Dit was het begin van WW3.

Het verloop van WW3 2014 - 2064

Begin 2014 nam Amerika de NAVO over, er was volgens hen niemand anders geschikt om de NAVO te leiden dan hen. Nederland en België besloten hierdoor uit de NAVO te stappen en verklaarde zichzelf neutraal, niet veel later volgde ook Duitsland hun voorbeeld.

Engeland schaarde zich achter de Amerikanen, zijn waren het eens met de Amerikaanse visie. Frankrijk was sceptisch maar besloot toch in de NAVO te blijven. Gezien Italië, Spanje en Portugal nog schulden hadden was er voor hen geen keus anders dan te blijven. Noorwegen, Denemarken, Turkije en Griekenland bleven onafhankelijk maar bleven ook in de NAVO. De Baltische staten en oostbloklanden schaarden zich snel achter Amerika uit angst voor de Russen. Hierdoor kreeg Amerika snel de overmacht.

Nu ze de NAVO in handen hadden besloot Amerika dat de Europese landen hun hulp nodig hadden op locatie. Eind april landde de eerste Amerikaanse troepen op Britse bodem. Dankzij het feit dat ze nu dichtbij de Europese landen zaten zouden ze de Europeanen in het gevecht kunnen steunen. In de tussentijd aan de andere kant van Europa had Rusland, Wit Rusland en Oekraïne over weten te halen hen te steunen in de strijd. Omdat Wit Rusland en Oekraïne zo afhankelijk waren van de Russen was er voor hen geen andere logische keuze dan zich aan te sluiten. Dit vooral uit de angst om afgesloten te worden van hun goederen. De Baltische staten lieten zich echter niet verleiden door de praatjes van Rusland en verklaarde dat ze aan de Amerikaanse zijde waren geschaard. Dit zag Rusland als reden om het vuur op hen te openen en hen binnen te vallen.

Nu ze werden aangevallen door Rusland riepen de Baltische staten, Amerika en Engeland om hulp. De Amerikaanse en Engelse troepen die toen de G.I.’s werden genoemd, beloofde hen zo snel mogelijk hulp te sturen. Echter toen ze de Frans/Duitse grens probeerde over te steken werden ze toegang geweigerd. Duitsland, Nederland en België hadden zich eerder neutraal verklaard, en als ze G.I.’s toegang zouden verstrekken tot hun land zou dit overkomen als het kiezen van kant. En dat wilde de landen zien te voorkomen.

De G.I.’s werden nu geforceerd een keuze te maken, maar kozen uiteindelijk om de wensen te respecteren en om Duitsland heen te reizen. Door nu de wensen te respecteren, hoopte de G.I.’s dat de landen later sneller over zouden zijn te halen om alsnog hun kant te kiezen. Gezien de G.I.’s nu geforceerd werden door Zwitserland en Oostenrijk te reizen (die destijds geen onderdeel meer waren van de NAVO) kwamen ze vele malen later aan dan gepland.  

Litouwen viel als eerste, doordat de aanvallen kwamen van meerdere kanten moesten ze zich al snel overgeven. Letland en Estland wisten stand te houden maar werden enorm uitgedund. De G.I.’s werden snel ondersteund door de Poolse en Tsjechische troepen toen die uiteindelijk ook de grens wisten te bereiken. Hierdoor werden de aantallen van de G.I.’s verdubbeld toen ze uiteindelijk bij Litouwen aankwamen. Ze wisten de Russen uit Litouwen te drijven maar zaten nu wel vast in de Baltische staten terwijl ze deze probeerde te verdedigen.

Ondertussen groeide in Duitsland een politieke partij genaamd de S.I.D. met een rap tempo. Vlak na de slag bij Litouwen vroeg Duitsland aan Nederland om zich bij hen aan te sluiten, als onderdeel van de visie van de S.I.D., deze wilde de landen samenvoegen om zo een nieuw en sterker land te creëren dat beter zou overleven in de nieuwe barre omstandigheden.
Nederland die bang was dat dit hun neutrale status in gevaar zou brengen sloeg dit voorstel af. Duitsland was teleurgesteld in de beslissing van Nederland maar respecteerde hun standpunt. Echter nu waren enkel Nederland en België nog oprecht neutraal.  

Aan het einde van 2017 was heel Duitsland onder het bewind van de S.I.D., hun nieuw verkozen leider ‘Ze Captain’ versterkte de Duitse grenzen om er zeker van te zijn dat de G.I.’s niet onuitgenodigd hun grenzen zou betreden.

Nederland was erin geslaagd om België over te halen zich aan te sluiten bij hun nieuwe initiatief om veilige onderkomens te ontwikkelen onder de naam B.o.B.. Ze zette samen grenswachters bij de grenzen om ervoor te zorgen dat de oorlog buiten de deur bleef. Maar daarnaast begonnen ze ook met het verspreiden van anti-S.I.D. propaganda, Duitsland die destijds Nederland zijn keuze had gerespecteerd om zich niet aan te sluiten voelde zich verraden. Juist omdat zij hun wensen wel hadden gerespecteerd destijds kwam dit aan als een harde klap in het gezicht. Dit zou een staartje krijgen.

Aan het einde van 2028 begonnen de G.I.’s de gevechten van de Russen te winnen. Frankrijk had zich uiteindelijk ook aangesloten bij de G.I.’s en hadden Luxemburg overgehaald hetzelfde te doen. Ze wisten de Russen terug te drijven en zelfs om Wit Rusland en Oekraïne gedeeltelijk in te nemen. Mede dankzij Italië, Griekenland en Kroatië, die zich aan hadden gesloten toen duidelijk werd dat zij aan de winnende hand waren.

Ondertussen begon Rusland binnenlands problemen te krijgen, het volk was woest op hun leiders. Hen was immers een nieuw sterk Rusland beloofd met meer macht en territorium in zowel Europa als Azië. Maar het tegenovergestelde bleek waarheid. Een militaire organisatie genaamd OPFOR wist een succesvolle coupe te plegen en in het jaar 2041 wisten ze 70% van de Nieuw Russische Einheid over te nemen. (Rusland, Oekraine, Wit Rusland en Georgië).

Ondertussen had de S.I.D. de aanval geopend op de rest van West-Europa en Oost-Europa met een succesvolle overwinning. Aangezien Duitsland in het verleden neutraal had verklaard en zich hier jaren aan had gehouden zag niemand de aanval aankomen. En door de constante gevechten van de G.I.’s met de Russen waren de omliggende landen verzwakt geraakt. Het rijk van de S.I.D. spreidde zich nu onder andere over Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Italië, Slovenië, Tsjechië en Polen.

De S.I.D. had de G.I.’s zo goed als volledig uit Europa weten te drijven. Hier en daar zaten nog wat kleinere troepen die niet weg konden komen en de meeste van hen eindigden als krijgsgevangenen. In 2043 besloten de S.I.D. en OPFOR een samenwerkingsverband aan te gaan, en hiermee wist de S.I.D. ook extra terrein te winnen in grote delen van Oost-Europa en Azië.

Na WW3 2064 tot heden (2083)

In 2064 waren de meeste resources op in de wereld, hierdoor kwam de 3e wereld oorlog tot een eind. Er is nooit een officieel einde aangekondigd maar door de overmacht van de S.I.D. waren de meeste G.I.’s verdreven uit Europa. Nederland had zich samen met België stand weten te houden tegen de S.I.D., maar worden tot op vandaag nog altijd aangevallen.

De S.I.D. heeft inmiddels zijn 3e leider sinds de start van de S.I.D., wegens traditie heet deze nog steeds: Ze Captain. De groei van de S.I.D. is door het bewind van Ze Captain III, die meer intern de focus wilde leggen, gestagneerd. Hierdoor hebben andere kleinere groeperingen de kans gekregen om zich te laten zien. Vanuit een kleine groep Amerikanen kwam een initiatief om de fouten van hun land recht te zetten, ondersteund door kleine groepjes Britten, Fransen en Russen hebben zij een antwoord op het probleem van de S.I.D. gecreëerd. De Allies, de Allies helpen nu de wereld waar ze maar kunnen tegen het bewind van de S.I.D.

De B.o.B. is groter dan ooit, en zij proberen hun aandacht te focussen op Nederland en België. Het door hun speciaal ontwikkelde keurmerk ‘Basecamp’ geeft kleine gemeenschappen de kans om zich aan te sluiten bij de organisatie. Ze proberen hun grenzen te verdedigen en ondersteunen hun Basecamps door middel van voedsel, bescherming en handel. Het epicentrum ligt in Leiden met Basecamp #1, dit is de onofficiële nieuwe hoofdstad van Nederland.

Tussen alle grote gevechten in zijn er groepen mensen ontstaan die het heft in eigen hand hebben genomen en voor zichzelf zijn begonnen. Geleid door de chaos trekken zij als nomaden plunderend door de ruïnes van de landen heen. Dit soort mensen staan bekend als de Raiders, een verzamelnaam voor hen die leven met eigen regels.

Daarnaast zijn nog vele andere groeperingen ontstaan, hierover kan je lezen op de pagina ‘Groeperingen’.

De spelers van PostApoBob zijn goedwillende bewoners van de wereld die terug willen naar een wereld zonder oorlog en chaos, en actief proberen een nieuwe en werkende economie en maatschappij op te bouwen. Nieuwe startende karakters zijn opzoek naar een gemeenschap mensen waarbij ze zich kunnen aansluiten (de huidige spelersgroep) om mee te helpen aan het opbouwen van de nieuwe wereld.