Figuranten

In de LARP-wereld wordt doorgaans de term "NPC" (Non Playing Character) gebruikt om figuranten aan te duiden.

Een NPC helpt de organisatie het spel vorm te geven. Eigenlijk alles wat een speler tegenkomt wordt gedaan door NPC’s. Zij zijn degenen die de politieke toestand uitbeelden, de burgers die het kampement in komen rennen vragend om hulp, de handelaren waarmee kan worden onderhandeld, het tuig dat aanvalt en rollen vervullen rondom de geheimen in de omgeving die kunnen worden ontrafeld door puzzels en dergelijke. Erg belangrijk dus. Je helpt het verhaal te vertellen en tot leven te brengen!

Het is overigens ook de goedkoopste vorm van larp: het kostuum en het eventuele wapen worden verstrekt door de organisatie. Je hebt daarentegen niet een zelf geschreven rol die je ontwikkelt zoals een speler dat doet, maar dat is ook niet erg aangezien je een veelvoud aan rollen mag spelen.

Figureren bij A.R.E.N.
Bij AREN hechten wij veel waarde aan onze NPC’s, we kunnen nog zoveel willen, maar als we geen NPC’s hebben dan houd het gewoon op. We willen daarom onze NPC’s actief betrekken bij het ontwikkelen van het spel en verhaal.

Je krijg telkens van te voren te horen wat er gaat gebeuren en wat jij daaraan moet bijdragen met je rol. Je speelt in een weekend meerdere rollen en krijgt daar van de organisatie het kostuum voor om vervolgens in het spel met een voorgeschreven doel aan de slag te gaan.
Maar daarnaast staan we ook altijd open voor de inbreng van onze NPC’s, hoe beter we samenwerken met onze NPC’s hoe beter de ervaring voor de spelers.
En uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat iedereen het naar zijn zin heeft, speler en NPC.