Skills

Skills

Download de skills hier!

Er zijn verschillende soorten en type skills, het systeem is redelijk simpel maar het vergt wat uitleg voordat je het volledig begrijpt, dus lees deze pagina goed door voordat je aan het kiezen van skills begint! Er zijn een aantal termen die gebruikt gaan worden in de volgende paragrafen, deze kunnen wat verwarrend zijn, daarom staat hieronder een korte legenda.

Legenda skills

skill slot: dit is een figuurlijke lege ruimte die een speler kan opvullen met een skill.

skill sleutel: tijdens een event ontvang je OC/IC fysieke houders met je skill erin (de sleutels), deze hang je aan je fysieke sleutelbos zodat de SL en de IC spelwereld kan zien welke skills jij bezit. (je mag hem natuurlijk verstoppen het hoeft niet openbaar te zijn). Dat noemen we een skill sleutel.

categorie: Alle skills hebben hun eigen kleur corresponderend met het type, zo zijn medic skills rood, ambacht skills blauw, etc. een categorie betekent dat ze dezelfde kleur hebben. Zoals bijvoorbeeld de medic categorie. het idee van de categorieën is dat iedereen met elk beroep ervan kan kiezen.

skill tree/web: dit zijn alle skills die het evenement bezit, netjes weergegeven in een tabel op de website.

Beroepsgebonden skills

Als speler mag je een beroep kiezen. Gebaseerd op dit beroep krijg je één skill die gebonden is aan dit beroep. De uitzondering hierop is de Mercenary, waarbij je een extra skill mag uitzoeken uit de standaard skills.

Gratis Skills

Als je een nieuw karakter begint krijg je de volgende skills gratis:

  • Kaartlezen
  • Zwemmen
  • Wapengebruik: Dolk
  • Wapengebruik: Handpistool
  • Wapengebruik: Werpwapen

Alle talen die je OC kan, spreek je ook IC. Talen die je karakter van afkomst heeft (en je OC niet spreekt maar in je background staan) zijn ook gratis.

Hiervan krijgt de speler geen skill sleutel omdat ieder ander individu in de wereld toegang heeft tot deze skills, het is een gegeven.

Doorgroeien naar hogere niveaus

Voordat een speler naar hogere niveau skills van een categorie kan gaan moet hij minstens 3 skills van een lagere niveau binnen dezelfde categorie bezitten per niveau dat hij omhoog wil in totaal.

Om van niveau 1 naar 2 te gaan zijn dus 3 niveau 1 skills nodig, maar van niveau 2 naar 3 kan zowel niveau 1 als 2 bevatten, zolang het er maar 6 zijn in totaal, en zo voorts.

Skills kunnen geleerd worden door 1.5 uur te besteden aan werkzaamheden binnen een bepaalde categorie. Als een speler 1.5 uur heeft besteed aan het “leren” van die categorie krijgt* hij een skill slot in de kleur van die categorie en mag de speler een skill kiezen uit de categorie die correspondeert met die kleur. Elk beroep heeft zijn eigen kleur, de beroeps gebonden skills tellen mee als skill binnen de categorie van die kleur maar kunnen niet aangeleerd worden.

*Als een speler een categorie gaat leren en geleerd heeft, moet hij naar de SL gaan om te melden dat hij/zij gaat beginnen met leren of om de bijbehorende sleutel op te halen.

voorbeeld 1. Een medic kiest bij het creëren van zijn karakter voor 2 skills uit de categorie “medic - rood”. Nu heeft hij 3 skills van de “medic - rood” categorie, aangezien de gebonden skill ook mee telt. Bij het aanleren van een nieuw slot met de categorie “medic - rood” mag hij een skill van “medic - rood” niveau 2 kiezen.

voorbeeld 2. Een Hunter kiest bij het creëren van zijn karakter voor 1 skill van de categorie “Bottelier - groen” en 1 skill van de categorie “Ambacht - blauw”. Om naar niveau 2 skills te mogen van Bottelier/Ambacht/Hunter heeft hij nog 2 skills nodig van Bottelier/Ambacht/Hunter.

Hoe leer je een nieuwe skill/ hoe verkrijg ik een nieuw slot? 

Iemand die een skill wil leren moet minstens 1.5 uur besteden aan werkzaamheden binnen de categorie waarvan hij of zij een skill wil leren. Een manier voor het verkrijgen van skills is om het jezelf aan te leren*. Dit kost 1.5 uur per skill, er kan maximaal 1 skill per event worden geleerd.

Daarna moet men IC de sleutel nog laten 'installeren', dit kan via de injector of breinhelm. IC spuiten deze de sleutel in je hersenen als een soort chip en kan jij daarna de skill gebruiken. Denk eraan, zonder 'installatie' kan je de skill (nog) niet gebruiken. Na 'installatie' mag je de fysieke sleutel aan je bos hangen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen je skill niet te installeren en IC te verkopen. Denk eraan dat je maar max. 1 skill mag leren per evenement, dit hangt los van of je deze installeert of niet.

Een speler kan zelf ook skills kopen IC, dit kan via handelaren of medespelers, je kan ze ook zomaar vinden als loot. Gekochte skills of 'gevonden' skills kunnen altijd direct worden geinstalleert, deze komen namelijk met skillslot. Tenzij anders aangegeven door de SL.

*Enkel skills van niveau 1,2 en 3 kan men zichzelf aanleren, vanaf niveau 4 heeft men een tutor nodig, de tijd verlengt vanaf niveau 3. niveau 3 kost men met tutor 1.5 uur en niveau 4 met tutor 2 uur.