Wat is larp?

LARP is de afkorting van Live Action RolePlay. Dit spel is vanuit tabletop spellen zoals dungeons en dragons geboren met de behoefte om een character te spelen in een fantasy setting. Zoals de naam al aangeeft is het een rollenspel waaraan jij fysiek deelneemt. Het is een vorm van improvisatietheater waarbij je als speler jouw eigen karakter verzint en speelt. Jij bent de baas over je eigen spel.

Kies aan de hand van het regelsysteem het beroep en de skills van jouw karakter, stel een kostuum samen en kom naar een weekend PostApoBob. Binnen onze setting is veel mogelijk; van Mutant hunters tot Engineers. Je bepaalt de identiteit van je karakter en mag een weekend die rol aannemen. Je kunt ook als figurant deelnemen; dan krijg je van de spelleiding een rol toebedeeld. Deze zorgt ook voor je kostuum

Op een weekend lopen dus andere karakters rond waarmee je samen moet zien te overleven in de wereld. De keuzes die je maakt, gesprekken die je voert en de acties die je onderneemt hebben gevolgen voor de toekomst van jouw karakter, de medespelers en heel de wereld. Raadsels oplossen, meegesleept worden in intrige, het gevecht aangaan of juist rennen voor je leven, alles komt voorbij. Met een beetje fantasie word je bij een LARP evenement een enorme ervaring rijker.