Groeperingen

Dit is: De S.I.D. (NPC groep)

De S.I.D. is een militaire organisatie die de macht heeft gegrepen in een groot deel van Europa. Hun huidige leider Ze Captain, regeert met een ijzeren vuist en iedereen die niet met hem is, is tegen hem. De S.I.D. is de grootste en rijkste factie en tot dusver enkel nog actief in grote delen van Europa. De S.I.D. heeft de 3e wereldoorlog niet gestart maar is er wel als een winnaar uitgekomen. Momenteel werken ze samen met de OPFOR, hun zustergroepering die zich in Rusland en een klein deel van Oost-Europa bevind. Sinds September 2083 vindt de S.I.D. zich in een burgeroorlog. De voormalige second in command, Anton ‘der Kaiser’ Jäger en Ze Captain zijn in onenigheid. De twee kampen garen met de dag meer en meer volgelingen en zijn in gevecht met elkaar. Wat dit voor Europa gaat betekenen is onbekend.

Dit zijn: De Allies (NPC groep)

De Allies zijn het antwoord tegen de grootmacht die zich de S.I.D. noemt. De Allies zijn ontstaan uit een groep individuen die de fouten van Amerika en Engeland in 2014 recht willen zetten en de naam van de landen willen zuiveren. De Allies doen er alles aan om de S.I.D. en OPFOR dwars te zitten en tegen te houden. Ze zijn niet groot genoeg om de groeperingen te kunnen verslaan maar wel sterk genoeg om ze zo lang mogelijk tegen te werken totdat ze genoeg mensen achter zich hebben geschaard om de S.I.D. en OPFOR voor eens en altijd weg te vagen. Hun naam is overgenomen van de helden die jaren geleden de wereld bevrijdde van de toenmalige onderdrukkers.

Dit is: De B.o.B.

Opgericht in Nederland, en vooral actief binnen Nederland en België maar daarnaast ook: Liechtenstein, Monaco, Andorra, San Marino, Vaticaanstad en Luxemburg. De B.o.B. is een organisatie die doormiddel van Basecamps, mensen met goede intenties een veilig onderkomen willen aanbieden. De Basecamps zijn gemeenschappen met bewoners die samen de economie en maatschappij weer willen opbouwen. De B.o.B. neemt niet zomaar elk huis en gemeenschap aan als een Basecamp, een Basecamp moet voldoen aan de eisen die door de B.o.B. gesteld zijn, en na een grondige inspectie zal pas wel of geen toegang worden verleend tot het B.o.B. keurmerk. Overtredingen van de vastgestelde regels zullen resulteren in het verlies van het keurmerk. Basecamps met keurmerk mogen daarentegen bescherming en ondersteuning vanuit de B.o.B. verwachtten. De B.o.B. doet er alles aan om neutraal te blijven.

Dit is: Project DNA (NPC groep)

Mutanten Professor Markus Bartus had als kind al een droom; mensen die sterker zijn, sterker dan wat dan ook op aarde. En dus kwam er een doel, een plan en een uitvoering. Dankzij zijn gruwelijke experimenten lopen er nu mutaties rond op aarde die ver van menselijk te noemen zijn. Hybride wezens gekruist met menselijk en dierlijk DNA maken de nacht onveilig. Zij die meer mens zijn dan dier weten niks van hun leven voor de mutatie en zij die meer dier zijn, zijn niet meer voor reden vatbaar. Er ontstaan steeds meer soorten en zolang de Professor vrij zijn gang kan gaan, zal dit ook niet snel stoppen.

Dit zijn: De raiders (NPC groep)

Raiders komen in alle soorten en maten, er is niet 1 groep die ‘de raiders’ zijn, maar liever tientallen tot honderden kleinere groeperingen met eigen namen en regels. Raiders staan wel bekend door hun gezamenlijke eigenschappen. Hun doel in het leven is om rijk te worden zodat ze comfortabel kunnen leven. Moord, afpersing, diefstal en onzedelijk gedrag zijn de dagelijkse orde. Raiders gaan meestal gekleed in het zwart omdat ze dit moeilijker te spotten maakt in het donker. Maar dat geldt niet voor iedere groepering. Hun doelwitten zijn meestal: handelaren, reizigers, kleinere kampementen en andere raider groeperingen. Er is dan ook geen verbond onderling, bij raiders geldt het volgende: Iedereen voor zich. Enkel binnen de eigen groep kan broederschap gevonden worden, en zelfs dan is het niet een gegeven.

*Logo afkomstig van de Gunzekers, een van de raidergroeperingen.

Dit is: De zonnesekte (NPC groep)

Toen in 2013 de zonnevlam de aarde raakte was dit volgens de trouwe volgelingen van de zonnegod, Zorn, bedoeld om de mensheid uit te roeien. Maar de mensheid was te sluw en de zonnegod zijn nobele poging om de aarde te redden van zijn plaag mislukte. De leden van deze sekte zien het als hun nobele taak om de aarde te ontdoen van de mensheid, zij zijn immers op aarde om hun god te dienen. Omdat de zonnevlam een groot deel van de elektronica op aarde onklaar maakte was het tevens duidelijk voor de zonnesekte leden dat technologie verboden was en een zonde in de ogen van Zorn. De zonnesekte in de huidige wereld doet er alles aan om de ongelovigen uit te roeien en zij die geloven aan hun kant te scharen. Samen zullen ze de aarde ontdoen van de mensheid en technologie vernietigen. Alleen dan wanneer de aarde ontdaan is van de mensheid zullen ze de hand aan zichzelf leggen, om zo verwelkomd te worden in het hiernamaals en beloond te worden door Zorn.

Dit is: OPFOR (NPC groep)

Toen de Russische overheid de oorlog begon te verliezen en het Russische volk honger begon te lijden was er volgens het Russische leger slechts een oplossing. Een coupe. Na een uiterst succesvolle coupe stond nu de organisatie bekend als OPFOR aan de macht. niet kort erna kwam de leider van de OPFOR in contact met de S.I.D. en een samenwerkingsverbond kwam tot stand. Nu is de OPFOR voor Oost-Europa wat de S.I.D. voor het westen. Ze werken nauw samen en dankzij deze samenwerking is zo goed als heel Europa in hun handen. Niemand is opgewassen tegen hun militaire grootmacht.

Dit is: Rogueworst

Een aantal OPFOR-officieren waren het niet eens met OPFOR's methodes, en besloot zich tegen de organisatie te keren. Deze splinter cell staat bekend als Rogueworst. Na een zwaar verlies te hebben geleden in Rusland, zijn de overgebleven leden van Rogueworst gevlucht naar West-Europa. Daar zijn ze begonnen met het rekruteren van nieuwe leden. De Allies erkennen Rogueworst als een van hun medestanders en zoeken tegenwoordig actief naar hun ondersteuning en met name in Oost-Europa. Rogueworst leden kunnen worden herkend aan hun embleem, zie zij als patch op hun kleding dragen (twee gekruiste Kalasjnikovs met een rookworst op de achtergrond).

Dit zijn: De Muurmakers

De Muurmakers is een groep mensen met diverse eigenschappen die zich inzetten tegen oorlog. Dit doen ze door legers te saboteren, grote groeperingen te scheiden van elkaar, groepen die tegen oorlog zijn te helpen, handel te promoten, etc. Ze zijn geen geheime groep en leden zijn ter herkennen aan een tattoo: een M met een extra boog in het midden. Deze Tattoo bevind zich meestal op een zichtbare plek zodat ze door broeders snel te herkennen zijn. Een veelvoorkomende plek is het voorhoofd.

Dit is: The Cult of the Holy Spark (Alleen IC aansluitbaar)

De cult is in tegenstelling tot de zonnesekte wel bereid de wereld te helpen met de wederopbouw. Leden van deze cult geloven in drie engelen en de macht van motoren. de cult bestaat vooral uit, monteurs, klussers en engineers die allemaal helpen om de wereld te beteren, ondersteund door het schreeuwende geluid van motoren en de geur van brandstoffen. Ondersteund door hun geloof en de drie engelen proberen ze hun kennis over te dragen aan anderen en hun het licht te laten zien. Zit ze echter niet dwars, want zij die progressie tegen gaan en hun engelen dis respecteren zullen de woestenij voelen van de cult.