Spelers

Je komt aan op het evenement. je karakter is bedacht, kostuum en slaapspullen (en mogelijk tent) zijn meegenomen voor een weekend LARP!

Na de check in, zullen de spelleiding een introductie houden en daarna ga je 'tijd in': het spel begint. Op het weekend heeft de organisatie bedacht wat je tijdens het weekend allemaal op je pad kan aantreffen (het plot). Aan jou en de andere spelers de uitdaging om daarmee aan de slag te gaan.

Er gebeurt van alles wat plot wordt genoemd: de politieke toestand, burgers die het kampement in komen rennen vragend om hulp, handelaren waarmee kan worden onderhandeld, tuig dat aanvalt en geheimen in de omgeving die kunnen worden ontrafeld door puzzels en dergelijke.
Kortom, genoeg avonturen om aan deel te nemen. Dit is vaak op een vaste plek (Kampement, Laboratorium, etc) met een bos eromheen waar dit allemaal plaatsvindt.

Vanaf daar is het moeilijk te zeggen wat je als speler dient te doen, want dat is LARP; je hebt zelf in handen wat je gaat doen. Ben je aanwezig bij ieder gevecht? Dat bepaal je zelf.
Zit je liever in de bar te praten over de politieke toestand? of in het bos om grondstoffen te verzamelen? Dat bepaal je zelf. Het gaat er vooral om dat je dat doet wat je leuk vindt om uit te spelen. Binnen LARP kan je als speler geen foute keuzes maken, er zijn geen regels hoe het ‘hoort’ want ieder karakter is anders en iedereen vindt iets anders normaal en hoe iets hoort. Maar de keuzes die je maakt kunnen wel grote gevolgen hebben voor jou, maar ook de mensen om je heen.

Neem het initiatief en je zal een hoop beleven op een weekend PostApoBob.
De eerste keer is altijd overweldigend, maar het spelletje laat zich leren door het te spelen. Gewoon doen! Speel, beleef en ontwikkel je karakter!